Ensi-illan jälkeen

Monelle napsalaiselle se oli ensimmäinen, osalle ensi-illat ovat jo tuttuja. Mutta se oli juuri tämän näytelmän ensi-ilta. Napialan Työväennäyttämön 110 –vuotisjuhlanäytelmän ja Tervakoski –näytelmän ensi-ilta.

Esityksen jälkeinen ilo onnistumisesta oli hienoa katsella ja kokea. Yleisön palaute ja suosionosoitukset kertoivat omalla tavallaan upeasta esityksestä. Napsalaisten olemuksesta näkyi suurimman jännityksen purkautuminen tunteikkaasti ja iloisesti.

Jännityksen täyttämä päivä jatkui vielä muutamalla juhlinnan tunnilla. Vaikka nämä tunnit olivatkin raskaita ja väsymys painoi päälle, olivat ne tärkeitä koko joukon yhteishengelle. Tuon yhteishengen pitää kantaa vielä pitkälle. Esityskausi on vasta alussa.

Jokainen esitys tästä eteenpäin on sen hetken tärkein esitys. Jokainen katsoja on tärkein katsoja. Jokaista esitystä tulee katsomaan uusi yleisö ja katsojille tarjotaan aina parasta osaamista. Jos kyseessä olisi kone, voisi helposti toistaa samoilla asetuksilla kaikki tulevat esitykset. Mutta kyseessä ei ole kone, vaan inhimillinen, vahvasti tunnetasolla toimiva ryhmä, jonka tuotos punnitaan jokaisessa esityksessä aina uudelleen. Sen onnistuminen on aina haaste.

Napsalaiset ovat valmiina tekemään jokaisessa esityksessä parhaansa, jotta yleisö kokisi hienon teatterielämyksen.Katsojalla on näytelmässä tärkein rooli.

Nähdään Seuralla.