Aika on tullut. Se on tässä

Mistä suunnasta tahansa Tervakoskelle saapuu, aina näkyy tehdas. Sen piippu ja massiiviset tiilirakennukset ovat koko kylän keskipiste. Noihin rakennuksiin mahtuu paljon tervakoskelaisten ihmisten elämää ja historiaa. Mitä kaikkea ne ovatkaan nähneet ja kuulleet.

Yhtä paljon, kuin paperitehdas rakennuksineen hallitsee Tervakosken maisemaa, on se hallinnut paikkakuntalaisten mieliä kahdensadan vuoden ajan. Jopa siinä määrin, että vieraampien ihmisten on joskus vaikea ymmärtää tervakoskelaisia ja tervakoskelaisuutta. Tervakoskelaiset ovat eläneet tehtaan kautta ja olleet siitä ylpeitä.

Tunnistavatko tervakoskelaiset itsensä näyttämöltä? Uskaltavatko he nähdä itsensä ja tuttavansa roolien ja lavastuksen takaa? Kuinka tuttuja heille ovat Kloppi, Tauno tai Ansa? Vaikka näytelmän henkilöt ja tapahtumat ovatkin kuvitteellisia, on niihin pyritty saamaan mukaan paikkakunnan ihmisten omaleimaista elämänasennetta. Miten tässä on onnistuttu, sen tietää vain näytelmän katsonut.

Tunnetta riittää Seuratalon näyttämöllä ja katsomossa helmikuusta maaliskuuhun, kun 110 vuotiaan Napialan Työväennäyttämön odotettu juhlanäytelmä on katsottavissa.

Katsomossa nähdään.