Vuosi vaihtuu, harjoitukset jatkuvat

Vuosi lähenee loppuaan. Viimeiset harjoitusviikot ennen helmikuuta ovat käsillä. Seuratalon juhlasalin näyttämölle on rakentumassa paperikone. Samaan aikaan napsalaiset harjoittelevat juhlanäytelmänsä, nyt siis lähes lopullisessa ympäristössä. Kohtauksissa on luontevuutta ja näytelmän tuntua. Se, mikä vielä syksyllä oli joukko irrallisia kohtauksia, alkaa nyt olla esitys. Koko Napialan Työväennäyttämön väki on tehnyt suuren työn.

Matkaa ensi-iltaan on vielä jäljellä. Työtä on vielä tehtävä. Mutta ilmapiiri ja tunnelma ovat odottavan toiveikkaita. Tästä tulee iso juttu. Tähän uskotaan.

Voi melkein kuvitella, miten tuosta näyttämölle tulevasta paperikoneesta tulee paperia. Voi lähes tuntea ilta-,  aamu- ja yövuorojen aherruksen. Samoin voi kuvitella kylän ja sitä ympäröivän alueen elävän paikkakunnan arkea ja juhlaa. Sen kaiken tuo meille katsottavaksi helmikuussa 110 vuotias Napialan Työväennäyttämö.