Syksyn tultua harjoitukset alkoivat

Aikaa on kulunut ja vettä virrannut Tervajoessa edellisen kirjoituksen jälkeen. Napialan Työväennäyttämön tuleva 110 -vuotisjuhlanäytelmä on saanut julkisuutta ja herättänyt kiinnostusta.

Napsalaiset rakentavat juhlanäytelmäänsä huolellisesti. Taustatyötä on tehty ja tehdään edelleen, jotta puitteet hienolle esitykselle ensi keväänä ovat kunnossa. Tilankäytön ja lavastuksen suunnittelulla pyritään siihen, että helmikuussa Seuratalon näyttämö muuttuu paperitehtaaksi ja sitä ympäröiväksi kyläksi. Esiintymisasuilla ja välineistöllä haetaan aikakaudelle tyypillistä ilmapiiriä ja tunnelmaa.

Harjoitukset on aloitettu. Vielä on matkaa valmiiseen esitykseen. Nyt harjoitellaan irrallisia kohtauksia. Kohtaukset hakevat vielä muotoaan, kestoaan, paikkaansa ja kokoaan. Käsikirjoitusta seuraten ja sitä tarpeen mukaan muokaten ohjaaja hakee esitykseen sujuvuutta ja toimivuutta. Näyttelijäjoukko, mukana vanhoja tuttuja sekä paljon uusiakin, tekee osuutensa huolellisesti. Toistoja otetaan. Näytelmä saadaan luontevaksi ja toimivaksi.

Harjoituksia katsellessa näkyy, että tätä näytelmää tehdään tosissaan, mutta ilon kautta.

Tekniikkaa, valaistusta ja ääntä suunnitellaan. Niitä ei voi vielä rakentaa valmiiksi, koska Seuratalossa on paljon muutakin toimintaa ennen ensi-iltaa. Ne pitää tässä vaiheessa vain kuvitella kohtausten joukkoon.

Miten kaikki tämä mahtuu Seuratalon saliin ja näyttämölle? Miten kaikki saadaan sopimaan kahden tunnin esitykseen?

Sitä odotellessa.