Lopullinen kiitos kuuluu katsojille

Yleisö on teatterin, etenkin harrastajateatterin, tärkein voimanlähde. Sen tuntemukset ja niiden osoittaminen näytösten aikana, kannustavat näyttelijöitä ja taustahenkilöitä yrittämään parastaan kerta toisensa jälkeen. Suosionosoitukset ja esityksessä mukana oleminen luovat näyttämölle ja katsomoon hienon tunnelman, joka välittyy niin esiintyjille kuin toisille katsojillekin. Kun katsojat nauttivat esityksestä, nauttivat myös näyttelijät esittämisestä.

Yleisö maksaa näkemästään, joten sillä on valta päättää, mitä pitää hyvänä teatterina ja hyvänä esittämisenä. Katsojilla on myös oikeus tuoda esille omat näkemyksensä esityksestä. Tai olla tuomatta.

Yleisöltä saatu palaute esityksistä on tärkeää ja hyödyllistä. Toisinaan jopa välttämätöntä. Saatua palautetta kuuntelemalla ja arvioimalla voivat esittäjät paremmin nähdä itsensä yleisön silmin ja kuulla itsensä yleisön korvin. Katsojille tätä tehdään.

Napialan Työväennäyttämön puolesta kiitän kaikkia Tervakoski 2 –näytelmän katsoneita. Oli mahtavaa olla kanssanne Seuralla. Nostitte joka kerralla tunnelman salissa upeaksi. Toivottavasti näemme tulevaisuudessakin Napsan esityksissä. Samalla toivon näkeväni siellä paljon heitäkin, jotka tätä näytelmää eivät nähneet.

Elämä on aitoa teatteria ja teatteri on aitoa elämää.