Kuka tuli Tervaan?

Viimeinen esitysviikko on edessä.  Vielä ponnistetaan muutama näytös.

Kuluneen kuukauden aikana on Tervakoski 2 -näytelmää esitetty toistakymmentä kertaa. Esitykset ovat olleet hienoja. Katsojat ovat nauttineet näkemästään ja kokemastaan. Ensi-illasta lähtien on Napialan Työväennäyttämö tehnyt vahvaa ja tasokasta työtä.

Kun tuon kuukauden mittaan esityksen on pari kertaa nähnyt, on havainnut ison kehityksen, mikä esiintyjäryhmässä on tapahtunut. Henkilökohtaiset suoritukset ja ryhmän yhteistoiminta ovat nousseet sellaiselle tasolle, että voisi kuvitella kyseessä olevan ammattiteatterin.

Näyttelijät ovat viikkojen kuluessa kasvaneet rooleissaan ja ihmisiin niissä. He eivät ainoastaan esitä roolihahmojaan, vaan elävät näiden elämää. Kun ensimmäisissä esityksissä vielä näki Riikan esittävän Kaarinaa, tai Aapeen esittävän Sirreä, niin viimeisimmillä kerroilla on nähnyt ja kokenut, miten Kalervo muistelee ystäväänsä tai Kyllikki kasvaa arasta pikkutytöstä aikuiseksi naiseksi, joka uskaltaa sanoa Sirkkalalle suorat sanat.

Roolia esittävää näyttelijää ei siis huomaa, vaan näkee tämän esittämän ihmisen. Yleisölle tämä välittyy hienona ja tunteikkaana, kokemisen arvoisena teatterielämyksenä.

Jos joku ei vielä ole Tervakoski 2 -näytelmää nähnyt, niin nyt kannattaa viimeistään lähteä Seuralle, katsomaan ja kokemaan kuka tuli Tervaan.

jka