Tervakoski 2 – näytelmä on esitetty. Se tullaan vielä esittämään monta kertaa

Ensi-ilta on takana.  Siihen liittyvä jännitys on helpottanut. Vuorokauden sisään on tehty kaksi esitystä, joissa Napialan Työväennäyttämön näyttelijäryhmä on pitänyt hienosti tasonsa ja toteuttanut näytelmän upeasti. Molemmilla kerroilla.

Kun aihe on paikallinen, niin ennen ensimmäistä esitystä on mahdoton tietää, miten yleisö tulee sen kokemaan ja vastaanottamaan.  Toteuttajien on vain uskottava itseensä ja toisiinsa. Luotettava tarinaan, mentävä rohkeasti esille ja tehtävä osuutensa. Näin se kävi nytkin.

Ja katsojien kokemus esityksestä mitattiin mahtavissa ja tunteikkaissa suosionosoituksissa. Yleisö näki ja tunsi olleensa mukana jossakin suuremmassa, kuin pelkässä teatteriesityksessä. Se oli Tervakoski 2.

Käsikirjoittajan hieno oivallus rakentaa kertomus muutaman henkilön saunakeskusteluista, ehkä juuri Kesijärven rannalla, luo katsojille rauhallisen perustan nauttia näytelmästä. Ohjaajan kyky käyttää koko salin tilaa esityksen tukena, tiivistää tunnelmaa ja ottaa yleisön lähemmksi näytelmää. Lavastajan taito toteuttaa karun toimiva lavastus, mahdollistaa pienessäkin tilassa kertomuksen sujuvan siirtymisen tehtaan, urheilukentän ja muiden kylän tapahtumapaikkojen välillä. Ääni- ja valotekniikka sekä bändin osaaminen tukevat mainiosti kokonaisuutta ja voimistavat katsojien kokemuksen tarinasta.

Tämän kaiken keskellä näyttelijäjoukko tekee hienon työn. Jokainen on kasvanut roolinsa mukana huikeasti. Tästä jatketaan vielä eteenpäin. Edessä on tiivis kuukausi, jonka aikana näytelmää esitetään monta kertaa. Katsomo tulee varmasti täyttymään joka kerralla ja yleisö tulee kokemaan voimakkaan tervakoskelaisen teatterielämyksen.

Ovi on nyt avattu ja yleisö toivotettu tervetulleeksi. Tällainen on Tervakoski 2. Näin me sen teimme. Tämän me halusimme teille kertoa.

 

jka